Maandag 19 september

19 september 2016 - Kayu Kubu, Indonesië

Hallo mensen,
Vanmorgen om 5.30 wekkertje, 7.00 bus in, vandaag de langste dag in de bus. We zullen rond 20.30 in het Hotel terug zijn.
Op een foto zien jullie WC die we onderweg tegen komen, niet prettig, en wat ben je blij dat je in het Hotel een "gewone"wc hebt.
Onderweg zijn we bij een school gestopt, elke maandag morgen wordt hier de vlag gehesen, keurig in een rijtje de kinderen; marcherende kinderen. Grappig om te zien.
De volgende stop was een kruidentuin, met kokosnoot bomen. Erg leuk om te zien dat pinda's in de grond groeien. Verder vanille aan een struik, kaneelboom, nootmuskaat boom.  Om de kokosnoot uit de boom te halen, worden hier apen voor getraind, die gaan aan een lang touw, en worden de boom in gestuurd. Gooien dan de kokosnoot naar beneden. Lekker verse kokosnoot gedronken en kokos met bruine suiker gehad, heerlijk.

Daarna hup de bus weer in, en naar een rubberplantage, zoals onze gids zegt: ff fotomomentje.
En we gaan weer verder, naar een rivier waar ze goud zoeken, en ja hoor kleine stukjes goud werden eruit gezeeft. Grappig om te zien.
Hierna een lunch, een vegetarisch lunch, we zijn in Moslimland zegt onze gids, dus lokaal geen varkensvlees, en kip is schaars.
Hierna gaan we naar het regenwoud, wat zijn naam eer aan doet, want het gaat regenen. Apen gespot. En ondanks goed ingesmeerd met DEET toch nog gestoken, nu maar hopen dat de Malaria pillen werken. Tijgers niet gezien Haha.
Tot slot de klapper van de dag, de EVENAAR. Echt waar wij zijn op de EVENAAR geweest, wie kan dat nu zeggen. WIJ!!!!.
Zo nu naar het Hotel, door het donker over smalle haarspeldbochten weg, bbrrr. Om 20.30 zijn we in het hotel, moe maar voldaan.
Weer was vandaag 27 graden, warm vochtig.
Morgen 7.00 wekker.
Tot morgen welterusten.

1. Linde:
    22 september 2016
    WoW zo vroeg Hoor je te doen maar leuk en wat een mooie foto's